
Soğuk Ayran Aşı (Sivas Usulü Katıklaş) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yarma
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
2 su bardağı yoğurt (en az 1 bardağı süzme yoğurt olmalı)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
Zeytinyağı
Kıvamına göre su (yaklaşık 5 bardak)
Soğuk Ayran Aşı (Sivas Usulü Katıklaş) Tarifi Yapılışı
Ayran aşı çorbası tarifine bir gece önceden nohut ve yarma ıslatılarak başlanır. Sabah şişen buğdayları ve nohutları ayrı ayrı haşlayın.
Yoğurt tel çırpıcı ile derin bir kapta çırpılır. Haşlanan nohutları, suyunu süzdükten sonra buğday tenceresine aktarın ve hafif bir şekilde karıştırın ve haşlanma işlemi tamamlandıktan sonra altını kapatın ve soğutun.
Ardından çırpılmış yoğurta önce tuz sonra da buğday ve nohutları dökün ve karıştırın. Çorbanız hazır.
Kaselere koyduktan sonra ince ince kıydığınız dereotundan bir tutam serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun ❤