MANTI ÇORBASI TARİFİ
Mantı çorbası malzemeleri
2 su bardağı veya daha az küçük şekilli mantı (hazır veya el yapımı olabilir)
1 adet küçük boy soğan
1 su bardağı pişirilmiş nohut
Domates salçası,
Sıvı yağ ve tereyağı karışımı
Tuz, nane ve isteğe göre pul biber.
MANTI ÇORBASI YAPILIŞI1 adet küçük boy soğan
1 su bardağı pişirilmiş nohut
Domates salçası,
Sıvı yağ ve tereyağı karışımı
Tuz, nane ve isteğe göre pul biber.
Orta boy bir tencere içerisine 2 kaşık sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı ekleyin ve önceden
ince ince doğramış olduğunuz soğanları ekleyerek karıştırın.
Karışımın içerisine domates salçası da ekleyerek daha sonra 4 su bardağı sıcak su ile
kaynamaya bırakın.
Eğer hazır mantı kullanıyor iseniz pişirme süresini istediğiniz yumuşaklık ve pişme
seviyesine göre ayarlamanız gerekebilir.
İsteğe göre içerisine 3 diş sarımsak ezerek kaynamakta olan suya ekleyebilirsiniz.
Üzerine önceden hazırladığınız hazır veya el yapımı mantıları da ekleyerek karıştırın.
Mantıların küçük boyutlu olmasına özen gösterin. (Hamurlaşma ve soğudukça
katılaşma görülmemesi adına bu detay önemlidir.)
Mantıları da ekledikten sonra kaynamakta olan çorba içerisine nohutları ekleyin. Tuz,
biber ve naneyi de karışıma kattıktan sonra kıvamı oluşuncaya kadar düşük ateşte
kaynamaya bırakın
Mantı çorbasının kıvamı oluşunca daha fazla kaynamaması ve mantıların parçalanmaması
için ocaktan alın. Mantı çorbasının servisinde tercihe göre taze nane ve tekrar tereyağı ekleyebilirsiniz.
afiyetLe
kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]