Keşfet

Emzirme Döneminde Beslenme

Nutella

Yeni Üye
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
2,669
Tepkime puanı
2
Puanları
0

Emzirme Döneminde Beslenme

İlk bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra içinize dolan huzuru tarif etmek imkansızdır.
Bebeklerle birlikte anneler de yeni bir dünyaya gelmiş gibi hissedebilir. Bebeğinizin yüzüne bakınca, bütün kaygılar birkaç saniyede yok olur.
Bebekler için en az 6 ay anne sütüyle beslenmek, bebek gelişimine oldukça katkı sağlar.

Gebelik durumunda süt bezleriniz oluşur. Bebek, anne sütünden anne ne tüketmişse o besini alır. Sağlıklı bebek yetiştirmek isteyen anneler, emzirme bitene kadar alkol ve sigara içmemeye özen göstermelidir.
Aynı zamanda da haftada iki kez tüketilen balık, günde bir adet haşlanmış yumurta, süt, sebze ve meyve tüketilmesi anne sütünün kalitesini arttırır.

Bebeğin Gelişimi

Bebekler, çocukluk dönemine gelene kadar anne ve baba tarafından desteklenmeli ve gelişimi takip edilmelidir.

Emziren anne, sütünün daha bol ve vitaminli olması için dengeli beslenmeli, baba da bebeğin bakımıyla yakinen ilgilenmelidir.
Her ay düzenli olarak boy ve kilo kontrolü için doktor kontrolüne gidilmelidir.

Emziklik dönemi sona erdiğinde yani çocukluk dönemine geçiş yapıldığında, anne ve baba çocuklarıyla hafıza oyunları oynamalıdır.
Çocuklar hayatı boyunca sergilediği davranışların temelinin büyük bir kısmını, 0-6 yaş arasında taklit etme yöntemiyle öğrenirler. Ebeveyn danışmanları tarafından bu aşama belirtilmiştir.
1,5-2 yaşından itibaren sindirimi kolay besinleri çocuğunuzun kendi kendine yemesine izin vermeniz, çocuk gelişimi için önemlidir.
Harf, sayı ve görsel kartlar da son derece önemlidir.

Yeni Doğum Yapan Anneleri 60 günde Neler Bekliyor?

Lohusa dönemi diye adlandırılan dönemde doğum sonrası 1-2 ay anneler pek çok ruhsal sorunla karşılaşabilir.
Hüzün 3-4 gün sürebilir; ağlama isteği ya da sinirlilik olabilir. Bu süre zarfında eş desteği oldukça önem taşır. Eşler bir hediye, bir sarılma ya da bir bakışıyla bu durumun kolayca atlatılmasını sağlayabilirler.
Bu süreçte anneye toleranslı davranabilecek, annenin sevdiği kişilerin etrafında olması son derece önemlidir.

Lohusa ve Baba

Bebek doğduktan sonra ilk 60 gün aslında babalar da lohusa olarak adlandırılabilir.
Baba, bu dönemde evde alışılmışın dışında yani rutin dışına çıkılmasına fazla tepki vermemelidir.
Aileye yeni katılan üye gaz sancısı çekebilir, uyuyamama problemleri yaşayabilir. Bu durumda baba sakin ve yapıcı konuşmalar yaparak, anneye destek olmalıdır.
Aynı zamanda da baba, anneyle diyaloglarını arttırıp lohusa dönemini en sağlıklı şekilde geçirmesi için onu anlamaya daha fazla özen göstermelidir. Bu sayede evlilik ve ebeveyn hayatına adapte olmak kolaylaşır.

Çocuğuma Yetebilecek Miyim?

Anneden ziyade babaların da içten içe sorduğu acaba çocuğuma yetebilecek miyim sorusunun cevabı birkaç yol izledikten sonra evettir.
Ebeveynlerin mutlu ve stresini en aza indirdiği evlilikler, bebeğin anne karnına düştüğü ilk andan itibaren atılmış en güzel adımdır.
Depresyona sebebiyet veren durumlar bir psikolog desteğiyle de aşılabilir. Ebeveyn mutluysa, çocuk da mutlu olur.
Güven duygusunu, ben yanındayım mesajını ve biz bir aileyiz mesajını alan her çocuk için ebeveynlerinin bu davranışları önemlidir.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst