Ottomans
Yeni Üye
- Katılım
- 19 Şub 2021
- Mesajlar
- 414
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
Bayat Ekmek Yoğurtlaması
Bayat Ekmek Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
1 tane bütün bayat ekmek
1 tane orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım küçük çay bardağı süt
1 tane yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için;
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
Bayat Ekmek Yoğurtlaması Tarifi Yapılışı
1. Bayat ekmeği minik parçalara bölüyoruz ve bir kabın içine alıyoruz.
Üzerine soğanı, sarımsağı rendeleyip yumurtayı, baharatları ve sütünü de ekleyip köfte yapar gibi yoğuruyoruz.
2. Hamur kıvamına geldiğinde ( gerek duyulursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz kıvam alana kadar ) Minik parçalara ayırıp elimizle çiğ köfte yapar gibi sıkıp şekil veriyoruz.
3. Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alıyoruz.
Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alıyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
4. 1 tatlı kaşığı salçayı biraz suyla inceltip çok azda sıvı yağ ekleyip kızdırdıktan sonra üzerine ilave ediyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz
Not:Evde kalmış bayat ekmeklerinizi değerlendirmek amaçlı bu tarifi deneyin derim. İçine arzu ettiğiniz başka malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Ben sadesini yaptım. Hem lezzetli hem de ekmekleriniz çöpe gitmemiş olacak
Bayat Ekmek Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
1 tane bütün bayat ekmek
1 tane orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım küçük çay bardağı süt
1 tane yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için;
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
Bayat Ekmek Yoğurtlaması Tarifi Yapılışı
1. Bayat ekmeği minik parçalara bölüyoruz ve bir kabın içine alıyoruz.
Üzerine soğanı, sarımsağı rendeleyip yumurtayı, baharatları ve sütünü de ekleyip köfte yapar gibi yoğuruyoruz.
2. Hamur kıvamına geldiğinde ( gerek duyulursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz kıvam alana kadar ) Minik parçalara ayırıp elimizle çiğ köfte yapar gibi sıkıp şekil veriyoruz.
3. Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alıyoruz.
Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alıyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
4. 1 tatlı kaşığı salçayı biraz suyla inceltip çok azda sıvı yağ ekleyip kızdırdıktan sonra üzerine ilave ediyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz
Not:Evde kalmış bayat ekmeklerinizi değerlendirmek amaçlı bu tarifi deneyin derim. İçine arzu ettiğiniz başka malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Ben sadesini yaptım. Hem lezzetli hem de ekmekleriniz çöpe gitmemiş olacak
Alıntı