Malzemeler
1 su bardağı nişasta
250 gr. yağsız kıyma
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
250 gr. pişmiş kuşbaşı et
1 yumurta sarısı
Nane, tuz, biber
Yuvalama çorbası yapılışı
Rendelenmiş soğan, kıyma, pirinç unu, tuz, biber yoğrulduktan sonra misket şekli verilir. Kızgın yağda kızartılırken kuşbaşı et haşlanıp pişirilir. Suyuna pişmiş nohutlar eklenir. Yoğurt, yumurta sarısı ile çırpılırken, et suyu ile inceltilir. Bu karışım çorbaya köfteler ile birlikte ilave edilip kaynadıktan sonra nane biber ve kızdırılmış yağ ile servis edilir.
alıntı
1 su bardağı nişasta
250 gr. yağsız kıyma
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
250 gr. pişmiş kuşbaşı et
1 yumurta sarısı
Nane, tuz, biber
Yuvalama çorbası yapılışı
Rendelenmiş soğan, kıyma, pirinç unu, tuz, biber yoğrulduktan sonra misket şekli verilir. Kızgın yağda kızartılırken kuşbaşı et haşlanıp pişirilir. Suyuna pişmiş nohutlar eklenir. Yoğurt, yumurta sarısı ile çırpılırken, et suyu ile inceltilir. Bu karışım çorbaya köfteler ile birlikte ilave edilip kaynadıktan sonra nane biber ve kızdırılmış yağ ile servis edilir.
alıntı