Yüksük Çorbası
Malzemeler:
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
5 su bardağı su
Limon
Yüksük Çorbası Tarif:
Nohutları bir gece önceden su dolu bir kaba koyun ve suyunu değiştirin.
Bir tencereye nohutları koyun ve üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Kaynatın ve sonra 1 saat kadar orta ateşte pişirin.
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sıvı yağı bir tencereye koyun ve soğanları kavurun.
Domates salçasını ekleyin ve karıştırın.
Kırmızı toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyin. Karıştırın.
Pişen nohutları suyuyla birlikte tencereye ekleyin ve 5 su bardağı su ekleyin. Karıştırın.
Kapağı kapalı şekilde orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
Servis yaparken üzerine limon sıkabilirsiniz.

Malzemeler:
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
5 su bardağı su
Limon
Yüksük Çorbası Tarif:
Nohutları bir gece önceden su dolu bir kaba koyun ve suyunu değiştirin.
Bir tencereye nohutları koyun ve üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Kaynatın ve sonra 1 saat kadar orta ateşte pişirin.
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sıvı yağı bir tencereye koyun ve soğanları kavurun.
Domates salçasını ekleyin ve karıştırın.
Kırmızı toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyin. Karıştırın.
Pişen nohutları suyuyla birlikte tencereye ekleyin ve 5 su bardağı su ekleyin. Karıştırın.
Kapağı kapalı şekilde orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
Servis yaparken üzerine limon sıkabilirsiniz.
Moderatör tarafında düzenlendi: