Keşfet

Yufkalı Köfte

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
yufkali-kofte-1.jpg

Yufkalı Köfte Malzemeleri
2 adet yufka

Köftesi için Malzemeler
500 gr. köftelik kıyma
1 orta boy soğan rende
2 diş sarımsak
1 su bardağı ekmek kırıntısı
1 avuç pirinç antep fıstığı
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Yumurta akı yufkanın içine sürmek için

Sosu için Malzemeler
2 su bardağı doğranmış domates
5-6 dal taze kekik
1 tutam toz şeker
Tuz
Karabiber
Soğanı rendeleyin. Sarımsakları ince ince kıyın.
Kıymayı bir kaba alıp, soğan, sarımsak, ekmek kırıntısı, pirinç antep fıstığı, tuz, karabiber, kimyon ve yenibaharı ekleyerek, yoğurun.
Yufkayı tezgahınıza alıp bir yarımına yumurta akı sürün. Diğer yarısını üzerine katlayın. Köfte harcını yufkanın uzun kısmına iyice yayın ve sıkıca sarıp, rulo haline getirin.
Sıkıca sardığınız ruloyu dilimleyin ve dik şekilde pişireceğiniz cam fırın kabına dizin.
180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Sosu için;
Doğranmış domatesleri bir sos tenceresine alın, üzerine taze kekik yaprakları, şeker, tuz ve karabiberi ilave edin.
Ocakta karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynayan sosu ocaktan alıp fırından çıkan yufkalı köftelerin üzerine gezdirin.
Ardından süzme yoğurttan birer tatlı kaşığı da her bir köftenin üzerine koyun. En üstünü de pirinç antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
yufkali-kofte-2.jpg
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst