Yılbaşı şekerlemesi tarifi
Yeni yıla tatlı başlangıçlar yapmaya ne dersiniz? Şeker tüketmeyen biri bile olsanız , yeni yılda birazdan vereceğimiz şekerleme tarifinden kendinizi mahrum bırakmanızı istemeyiz. İşte sadece 4 malzemeyle hazırlanan yılbaşı şekerlemesi tarifimiz.
Yeni yıl yaklaşırken pratik ve lezzetli tarifler arayışındaysanız tam olarak doğru yerdesiniz. Yeni yıla tatlı başlangıç yapmak isteyenler, birazdan vereceğimiz tarife bayılacaklar. İşte hem lezzetli hem de yapımı oldukça pratik olan yeni yıl şekerlemesi tarifi.
Malzemeler
o 1 su bardağı pudra şekeri
o 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
o Yarım su bardağı fıstık ezmesi
o 400 gram eritilmiş beyaz çikolata
o Süsleme şekeri (tercihen)
Nasıl yapılır?
Tereyağı, fıstık ezmesi ve pudra şekerini bir kapta iyice karıştırın.
Homojen hale geldikten sonra top şekline getirin. Topları küçük yapmaya çalışın. Ardından dondurucuda 30 dakika bekletin.
Beyaz çikolatayı eritin. Yakmamaya dikkat edin. Şimdi topları hızlıca erimiş beyaz çikolataya bandırıp çıkartın. Ardından hepsini yeniden buzluğa koyun.
Eğer şekerlemenin daha az şekerli olmasını istiyorsanız siyah çikolata da kullanabilirsiniz.
Pembenar
Yeni yıla tatlı başlangıçlar yapmaya ne dersiniz? Şeker tüketmeyen biri bile olsanız , yeni yılda birazdan vereceğimiz şekerleme tarifinden kendinizi mahrum bırakmanızı istemeyiz. İşte sadece 4 malzemeyle hazırlanan yılbaşı şekerlemesi tarifimiz.
Yeni yıl yaklaşırken pratik ve lezzetli tarifler arayışındaysanız tam olarak doğru yerdesiniz. Yeni yıla tatlı başlangıç yapmak isteyenler, birazdan vereceğimiz tarife bayılacaklar. İşte hem lezzetli hem de yapımı oldukça pratik olan yeni yıl şekerlemesi tarifi.
Malzemeler
o 1 su bardağı pudra şekeri
o 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
o Yarım su bardağı fıstık ezmesi
o 400 gram eritilmiş beyaz çikolata
o Süsleme şekeri (tercihen)
Nasıl yapılır?
Tereyağı, fıstık ezmesi ve pudra şekerini bir kapta iyice karıştırın.
Homojen hale geldikten sonra top şekline getirin. Topları küçük yapmaya çalışın. Ardından dondurucuda 30 dakika bekletin.
Beyaz çikolatayı eritin. Yakmamaya dikkat edin. Şimdi topları hızlıca erimiş beyaz çikolataya bandırıp çıkartın. Ardından hepsini yeniden buzluğa koyun.
Eğer şekerlemenin daha az şekerli olmasını istiyorsanız siyah çikolata da kullanabilirsiniz.
Pembenar