Keşfet

Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde 35 ton et tüketildi

AresRs

Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2021
Mesajlar
214
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde 35 ton et tüketildi

Coğrafya Lezzettir temasıyla düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde 3 günde 35 ton et tüketildi

11rMxnVzsU2A0Mki2ddmXA.jpg

Adana Valiliği'nin ev sahipliğinde Coğrafya Lezzettir temasıyla Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve odaların destekleriyle düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ne bu yıl yaklaşık 300 bin kişi katıldı.
Y3YZYB5mmkW9XUXdhPK4YA.jpg

Resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı festivale, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından misafirler geldi. Vatandaşlar, Adana kebabına ve geleneksel yemeklere hayran kaldı.
Kjc2BITXxkGfqjB31OsPBw.jpg

3 gün süren festivalde kebap stantlarında vatandaşlara Adana'nın eşsiz lezzetlerinden biri olan Adana kebabı sunuldu. Festivalde kebapçıların önünde kuyruk ise hiç azalmadı.
I4zZQMdW-EmY6PA_OCLzgw.jpg

2019 yılında 30 ton etin tüketildiği, geçen sene ise korona virüs salgını nedeniyle dijital ortamda gerçekleşen festivalde bu yıl yoğun katılımla et severler 35 ton et tüketti.
Ls5JGkytZEubgo_1cN1duQ.jpg

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, bu yıl Lezzet Festivali'nin geçen yıllara göre daha iyi olduğunu ifade ederek, “Adana’da esnafın yüzü gülüyor. Çok güzel bir festival oldu. Yaklaşık 300 bin kişi civarında katılım oldu. Onlara pandemi düzenine uygun bir ortam sağlandı" dedi.
nzKbCbV2j0GgztGTLH7J9g.jpg

Serttaş, "Ortalama 35 ton et kebaba dönüştü. Kuşbaşı, ciğer, çöp şiş gibi çeşitlerimizde vardı ama en çok tercih edilen tabi ki Adana Kebap oldu. Dünya markası olan Adana Kebap’ını temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.
oR8IH4nsLkGYmgRwXm-8Vw.jpg

Yurt dışından festival için tur geldiğini söyleyen Serttaş, “Özellikle yurt dışından gelen turlar bizi çok mutlu etti. Ülke içinden gelenler her zaman Adana’ya geliyor ama yurt dışından festival için vatandaşların turla gelmeleri bizi mutlu etti. Türkiye’yi kebaba Adana’da doyurduk. Gerçek Adana Kebap’ın tadına bakmak isteyenler bu festivale geldiler” dedi.
QIKaAHlIB0eSZ5sJhg6ObA.jpg

Kentte uzun yıllardır kebapçılık yapan ve festivalde stant açan kebapçı Cihangir Korkmaz ise 3 gün boyunca festivalin dolu dolu geçtiğini söyledi.
oCvtiB6XIECCuNSWzBg9-A.jpg

Korkmaz “35 ton et tüketildi. Sadece kebap değil, bütün Adana’nın lezzetleri burada denendi. Dünyanın dört bir yanından, özellikle batı ülkelerinden Amerika’dan misafirlerimiz geldi. Rusya’dan, Almanya ve Fransa’dan misafirlerimiz geldi. Çok mutluyuz. Festival bu sene çok güzel geçti. Geçen sene dijital ortamda yapıldığı için görsellerle hitap ettik. Bu sene ise hem göze, hem mideye hem de damağa hitap ettik. Bu festivalin her sene sürdürülebilir olmasını istiyoruz” diye konuştu.
Ap4E07aR0UKX2Su3SR75UA.jpg

Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nden fotoğraflar...
Qu8Iws9KT0GlcskPQGUnDQ.jpg

SyUwBXt3JkasEh8vvfvEfw.jpg

faDlsAxhRUyPW8PbA8vnxw.jpg

Gv0CTXlfAkmekB3tT-jpog.jpg

HWQUo9mc-kuAni07HHeRzg.jpg

RsvLfhyUEEK3aKVOTVaRlQ.jpg

I1-OAQlkskydZeoDMOOIJw.jpg

R2eRUADFTEi8_lOwDItI7A.jpg

EmgAtpx5SUGbIw_uqtcNyA.jpg

Qr7ai383fUaCvmfi-knXvA.jpg

4-OwlLcWUUi2IJ8S03FxqA.jpg

xeDtch0cz0e22lLg65LpkQ.jpg

2Nk8wqSYG0GwHhK-qVziBA.jpg
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst