Keşfet

Topalak Çorbası - Çorba Tarifleri

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
[img]https://i.hizliresim.com/LbVmAj.jpg[/img]'][IMG]https://i.hizliresim.com/LbVmAj.jpg[/IMG][/URL]
Topalak Çorbası
Malzemeler:
6-8 kişilik

Köftesi için:
1 çay bardağı kısırlık ince bulgur
Yarım çay bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı domates biber salçası
2 çorba kaşığı un

Çorbası için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı domates biber salçası
3 su bardağı su ( et ya da tavuk suyu)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz


Yapılışı:

Öncelikle bulgur köftelerini hazırlıyoruz. 1 çay bardağı ince bulgurun üzerine yarım çay bardağı sıcak su döküp üzerini kapatıp 15 dakika kadar şişmesini bekliyoruz. Bulgur şiştikten sonra içine 1 adet küçük boy yumurta kırıyoruz. 1 çorba kaşığı domates biber salçası ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırıyoruz. 1 çorba kaşığı un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Elimizle küçük toplar yapacak kıvama gelene kadar kontrollü olarak un ekleyerek yoğuruyoruz. Bir tepsiye bir kaç kaşık un serpip, hamurdan misketten daha küçük toplar yapıp unlu tepsiye atıyoruz. Tüm hamuru minik toplar halinde hazırladıktan sonra hepsini unlu tepside yuvarlıyoruz.

Diğer tarafta çorbanın suyunu hazırlayalım. Çorba tenceresine 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ısıtıyoruz. 1 adet orta boy soğanı yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük doğrayıp tencereye ekliyoruz. Üzerine biraz tuz atıp güzelce kavuruyoruz. Soğan kavrulduktan sonra 2 çorba kaşığı domates biber salçası ekleyip bir kaç dakika kavurduktan sonra 3 su bardağı su ekliyoruz. Et ya da tavuk suyu olursa daha lezzetli oluyor. Su kaynayınca bulgur köftelerini içine atıyoruz. Yaklaşık 10 dakikada pişecekler. 10 dakika sonra 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. 10 dakika kadar beraber çorbayı kaynatıp suyunu ayarlıyoruz. Hem lezzetli hem besleyici topalak çorbası servise hazırdır.

Nohut haşlama: Ayıklayıp yıkadığımız nohutları üzerlerini 4 parmak geçecek su ile akşamdan ıslatıyoruz. Sabah suyunu döküp güzelce yıkadıktan sonra bol su ile yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.

Mercimek haşlama: Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yumuşayana dek haşlıyoruz.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst