Keşfet

Tom yum çorbası

ResLio

Yeni Üye
Katılım
21 May 2021
Mesajlar
45
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
22
Tom yum çorbası

Tom yum çorbası


Malzemeler:

12 adet karides

4 adet levrek fileto

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet soğan

6 su bardağı balık suyu

200 gram istiridye mantarı

4 diş sarımsak

20 gram taze zencefil

1 demet taze kişniş

6 dal limon otu

4 yemek kaşığı limon suyu

Karabiber

Tuz

Yapılışı:

1. Öncelikle soğanları küp küp doğrayın ve sarımsakları ince bir şekilde kıyın.

2. Bir tavaya sıvı yağ ekleyin, soğan ve sarımsakları yağda soteleyin.

3. İki dakikalık kavurma işleminin ardından tavaya kıyılmış zencefil, pul biber, acı sos ve mantarları da ilave edin.

4. Malzemeleri soteledikten sonra balık suyunu ekleyerek kaynaması için bırakın.

5. Kaynamasına yakın limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.

6. Bu esnada levrek filetoları küp küp doğrayın ve tavaya ekleyin. Daha sonra ayıklanmış karidesleri de ilave ederek karıştırın.

7. Karidesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

8. Ardından kişniş ve limon otunu da ekleyerek ocağın altını kapatın.

Alıntı
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst