Soğanlı Tavuk İçin;
2 parça tavuk göğsü
2 kuru soğan.
yarım demet maydanoz.
1 fincan sıvıyağ.
1 tatlı kaşığı karabiber.
1 çay kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı kimyon.
1 tatlı kaşığı pulbiber.
1 tatlı kaşığı tozbiber.
1 tatlı kaşığı kekik.
Pilavı;
4 adet siyah havuç.
1 çay bardağı nar ekşisi.
1 tutam taze zahter.
1 adet kuru soğan.
4 bardak bulgur.
1 kase nohut.
2 kaşık tereyağ.
1 tatlı kaşığı tuz.
6 bardak su.
Sosu;
Yarım bardak ceviz.
1 tatlı kaşığı pul biber.
1 çay kaşığı kimyon.
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsü dövülerek inceltilir. Sıvı yağ ve baharatlarla hazırlanan terbiyeye bulanır. Yağlı kağıda alınır ve içine doğranan soğan ve maydanoz konup rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıt ve folyo ile kaplanıp 200 derecede fırına verilir.
Siyah havuçların kabukları soyulur doğranarak haşlanır.
Doğranan soğanlar yağda kavrulur. Rengi dönünce üzerine bulguru bırakılır. Haşlanan havuçlar suyu ile beraber ilave edilir. Islatılmış nohutu eklenir ve pişirilmeye bırakılır. Pişmeye yakın doğranan zahter katılır ve nar ekşisi gezdirilip demlenmeye bırakılır.
Fırından çıkan tavuklar 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Sunum tabağına alınan pilavın etrafına dizilir. Üzerine yağda yakılan pul biber ve kimyonla karıştırılan cevizle servis edilir.
2 parça tavuk göğsü
2 kuru soğan.
yarım demet maydanoz.
1 fincan sıvıyağ.
1 tatlı kaşığı karabiber.
1 çay kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı kimyon.
1 tatlı kaşığı pulbiber.
1 tatlı kaşığı tozbiber.
1 tatlı kaşığı kekik.
Pilavı;
4 adet siyah havuç.
1 çay bardağı nar ekşisi.
1 tutam taze zahter.
1 adet kuru soğan.
4 bardak bulgur.
1 kase nohut.
2 kaşık tereyağ.
1 tatlı kaşığı tuz.
6 bardak su.
Sosu;
Yarım bardak ceviz.
1 tatlı kaşığı pul biber.
1 çay kaşığı kimyon.
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsü dövülerek inceltilir. Sıvı yağ ve baharatlarla hazırlanan terbiyeye bulanır. Yağlı kağıda alınır ve içine doğranan soğan ve maydanoz konup rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıt ve folyo ile kaplanıp 200 derecede fırına verilir.
Siyah havuçların kabukları soyulur doğranarak haşlanır.
Doğranan soğanlar yağda kavrulur. Rengi dönünce üzerine bulguru bırakılır. Haşlanan havuçlar suyu ile beraber ilave edilir. Islatılmış nohutu eklenir ve pişirilmeye bırakılır. Pişmeye yakın doğranan zahter katılır ve nar ekşisi gezdirilip demlenmeye bırakılır.
Fırından çıkan tavuklar 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Sunum tabağına alınan pilavın etrafına dizilir. Üzerine yağda yakılan pul biber ve kimyonla karıştırılan cevizle servis edilir.