Keşfet

Tavuklu Şehriye Çorbası

ResLio

Yeni Üye
Katılım
21 May 2021
Mesajlar
45
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
22
Malzemeler:

1/2 tavuk
1 sap kereviz
1 havuç
1 küçük soğan
1,5 lt su
2 domates
1 kahve fincanı domates püresi
1 çorba kasığı tereyağı
1 çorba kasığı un
1 avuç tel şehriye

Yapılışı:

Tavuk yıkanır, kereviz sapi temizlenir, havuç ve soğan soyulup yıkanır ve büyük bir tencereye konur. Üzerini örtecek kadar soğuk su eklenir 1,5-2 litre kadar, tuzu konur ve kaynamaya bırakılır 30 dakika kadar. Üzerinde biriken kopuk bir kaşıkla alınıp atılır.

Tavuk suyu hazir olunca içinden kereviz, havuç, soğan ve tavuğu alınır, suyu bir süzgeçten süzülür. Bu sebze ve tavuk parçalanıp istenirse çorbaya eklenir ya da ayrı olarak tüketilirler. Diğer tarafta temiz bir tencerede tereyağında un kavrulur ve yavaşça üzerine sıcak olan tavuk suyu dökülür, domates rendesi ve domates püresi eklenir, kaynamaya bırakılır. Bu noktada tel şehriye, tuz ve didiklenmiş tavuk eti de konup 10 dakika daha pişirilir. Kaselere konup taze maydanoz yaprakları serpiştirilerek servis edilir.
alıntı
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst