Tavuk şüphesiz en çok tüketilen et ürünlerinin başında geliyor. Gerek ucuz olması gerekse de sağlıklı olması sebebiyle en çok tüketilen tavuk etinin lezzetini en üst seviyeye çıkarmaya ne dersiniz?
Malzemeler.
1 Kg tavuk eti (göğüs , kanat , but tercihinize kalmış)
1 tane küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı yoğurt ve yarım su bardağı yoğurt suyu
1 tatlı kaşığı toz biber (acı, tatlı tercihe bağlı)
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Bir tutam kekik (dağ kekiği daha lezzetli olacaktır)
1 tatlı kaşığı tuz (tercihen kaya tuzu | kaya tuzunda miktar azaltılabilir)
Yarım tatlı kaşığı salça (biber , domates ve ya aynı oranı ayarlayacak şekilde karışık olabilir)
1 çay kaşığı kimyon ve köri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Tavuk etini uygun istediğiniz kestikten sonra
Derin bir kapta soğanın suyunu rendelenmiş sarımsak ve diğer malzemeleri karıştırdıktan sonra tavuk etlerini içine ekleyip güzelce avcarlayın (avcarlamak ; ovuşturarak karıştırmak)
Sosun etin her yerine yayıldığından emin olun. Daha sonra kabın ağzını kapatarak en az 4 saat buzdolabının normal kısmında bekletin. 1 gün önceden yapılırsa lezzet kat be kat artacaktır.
Tavuğun en lezzetsiz kısmı olarak bilinen göğüs etinde bile muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor. İster fırında ister mangalda ister tavada.
Not: Tavada pişirmeyi tercih ederseniz tavukları pişirdikten sonra aynı tavada domatesleri 4 parçaya bölüp her yanını bir dakika kadar çevirerek pişirin. Gene aynı tavada biberlerinizi pişirin. Tavada dahi o mangal tadını alacaksınız.
Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler.
1 Kg tavuk eti (göğüs , kanat , but tercihinize kalmış)
1 tane küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı yoğurt ve yarım su bardağı yoğurt suyu
1 tatlı kaşığı toz biber (acı, tatlı tercihe bağlı)
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Bir tutam kekik (dağ kekiği daha lezzetli olacaktır)
1 tatlı kaşığı tuz (tercihen kaya tuzu | kaya tuzunda miktar azaltılabilir)
Yarım tatlı kaşığı salça (biber , domates ve ya aynı oranı ayarlayacak şekilde karışık olabilir)
1 çay kaşığı kimyon ve köri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Tavuk etini uygun istediğiniz kestikten sonra
Derin bir kapta soğanın suyunu rendelenmiş sarımsak ve diğer malzemeleri karıştırdıktan sonra tavuk etlerini içine ekleyip güzelce avcarlayın (avcarlamak ; ovuşturarak karıştırmak)
Sosun etin her yerine yayıldığından emin olun. Daha sonra kabın ağzını kapatarak en az 4 saat buzdolabının normal kısmında bekletin. 1 gün önceden yapılırsa lezzet kat be kat artacaktır.
Tavuğun en lezzetsiz kısmı olarak bilinen göğüs etinde bile muhteşem bir lezzet ortaya çıkıyor. İster fırında ister mangalda ister tavada.
Not: Tavada pişirmeyi tercih ederseniz tavukları pişirdikten sonra aynı tavada domatesleri 4 parçaya bölüp her yanını bir dakika kadar çevirerek pişirin. Gene aynı tavada biberlerinizi pişirin. Tavada dahi o mangal tadını alacaksınız.
Şimdiden afiyet olsun.