Kek İçin Malzemeler
150gr bitter çikolata, 2 yumurta
1 çay bardağı un, 1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz, 50gr tereyağı
Üzeri için
Pudra şekeri
ŞELALE ISLAK KEK TARİFİ
Fırını 200° ayarlayın. Çikolata ve tereyağını sos tenceresinde eritin. Un, şeker, tuz ve yumurtaları mikserle çırpın ve çikolataya ekleyerek karıştırın. Krem karamel kalıplarını yağlayın. Çikolatalı karışımı kalıplara paylaştırın. Fırında 7-8 dakika pişirin. Kalıpları tabağa ters çevirin. Üzerine pudra şeker serpip sıcak servis yapın. İsteğe göre vanilyalı dondurma ile de servis yapabilirsiniz
150gr bitter çikolata, 2 yumurta
1 çay bardağı un, 1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz, 50gr tereyağı
Üzeri için
Pudra şekeri
ŞELALE ISLAK KEK TARİFİ
Fırını 200° ayarlayın. Çikolata ve tereyağını sos tenceresinde eritin. Un, şeker, tuz ve yumurtaları mikserle çırpın ve çikolataya ekleyerek karıştırın. Krem karamel kalıplarını yağlayın. Çikolatalı karışımı kalıplara paylaştırın. Fırında 7-8 dakika pişirin. Kalıpları tabağa ters çevirin. Üzerine pudra şeker serpip sıcak servis yapın. İsteğe göre vanilyalı dondurma ile de servis yapabilirsiniz