Tatlı olarak değil de daha çok ara öğünleriniz için alternatif olarak tüketilebilir. Tatlı olması için biraz tatlandırıcı ekleyerek yapabilirsiniz.
Malzemeler
Muhallebisi için
1 çay bardağı nişasta
6 çay bardağı süt (laktozsuz)
1 paket vanilya
Bir tencere içerisinde süt ve nişastayı katılaşana kadar pişirin. Piştikten sonra vanilyayı ekleyin. İstediğiniz kalıpların içini su damlatarak ıslattıktan sonra muhallebiyi koyabilirsiniz.
İç kısmı için
1 çay bardağı greyfurt suyu
1 çay bardağı mandalina suyu
4 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı nişasta
Hepsini bir tencerede karıştırıp, katılaşana kadar pişirin. Piştikten sonra muhallebiyi koyduğunuz kapların üzerine paylaştırın.
Soğuduktan sonra ters çevirip, servis yapabilirsiniz.
Şekersiz Kış Muhallebisi Tarifi
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Malzemeler
Muhallebisi için
1 çay bardağı nişasta
6 çay bardağı süt (laktozsuz)
1 paket vanilya
Bir tencere içerisinde süt ve nişastayı katılaşana kadar pişirin. Piştikten sonra vanilyayı ekleyin. İstediğiniz kalıpların içini su damlatarak ıslattıktan sonra muhallebiyi koyabilirsiniz.
İç kısmı için
1 çay bardağı greyfurt suyu
1 çay bardağı mandalina suyu
4 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı nişasta
Hepsini bir tencerede karıştırıp, katılaşana kadar pişirin. Piştikten sonra muhallebiyi koyduğunuz kapların üzerine paylaştırın.
Soğuduktan sonra ters çevirip, servis yapabilirsiniz.
Şekersiz Kış Muhallebisi Tarifi
Deneyecek olanlara afiyet olsun.