250 gr. un
60 gr. pudra şekeri
125 gr. tereyağı
25 gr. irmik
1 paket kabartma tozu
25 gr. toz badem
2 adet yumurta
1 avuç fındık süslemek için
Şurup için Malzemeler
1 kg. şeker
1 litre su
10 gr. damla sakızı
Şurup için bir tencereye su, şeker ve damla sakızını ekleyin ve kaynatın.
Un, irmik, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayın.
Ortasını havuz açın ve yağı, pudra şekerini ve yumurtayı birbirine yedirin, tamamen birleşince yoğurmayı bırakın.
Hamuru istenilen büyüklükte yuvarlayın, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve ortalarına fındık yerleştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika altın sarısı renge gelinceye kadar pişirin.
Fırından çıkan şekerparelerin üzerine sıcak şurubu dökün ve çekmesini sağlayın.
Soğuduktan sonra fazla şurubu dökün ve servis edin.