Saray Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı süt(1 litre)
1 su bardağından bir parmak eksik un(120 gr)
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker(170 gr)
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 paket vanilya
Üzerine;
Çikolata sosu (hazır çikolata sos kullandım)
Kenarları için;
Fındık, fıstık, ceviz yada bisküvi kırığı
Saray Tatlısı Tarifi Yapılışı
Not Ekle
Tencereye sütü ve diğer malzemeleri alalım.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Ocaktan indirmeye yakın tereyağını ilave edip çırpalım ve ocaktan alalım.
Bardakları önce soğuk su ile çalkalayalım.
Muhallebiyi bardaklara sıcak sıcak dökelim.
Üzerini streç film ile kapatalım.
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim.
Bir tepsiye bisküvi kırıkları dökelim.
Muhallebiyi bardaktan çıkarıp her yerini bisküvi kırıklarına bulayalım.
İki parmak kalınlığında keselim.
Kesilen muhallebinin üzerine çikolata sosu dökelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
5 su bardağı süt(1 litre)
1 su bardağından bir parmak eksik un(120 gr)
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker(170 gr)
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 paket vanilya
Üzerine;
Çikolata sosu (hazır çikolata sos kullandım)
Kenarları için;
Fındık, fıstık, ceviz yada bisküvi kırığı
Saray Tatlısı Tarifi Yapılışı
Not Ekle
Tencereye sütü ve diğer malzemeleri alalım.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Ocaktan indirmeye yakın tereyağını ilave edip çırpalım ve ocaktan alalım.
Bardakları önce soğuk su ile çalkalayalım.
Muhallebiyi bardaklara sıcak sıcak dökelim.
Üzerini streç film ile kapatalım.
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim.
Bir tepsiye bisküvi kırıkları dökelim.
Muhallebiyi bardaktan çıkarıp her yerini bisküvi kırıklarına bulayalım.
İki parmak kalınlığında keselim.
Kesilen muhallebinin üzerine çikolata sosu dökelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.