arkadaşlar herkese merhabalar. yılbaşına 1 hafta kaldı heyecan varmı? yılbaşı yemekleri konusunda neler düşünüyorsunuz? ben yılbaşı yemekleri bakarken kek tarifine denk geldim. bence yılbaşına güzel gider red velvet kek. tarifi bırakıyorum aşağıya
"Red Velvet Kek Tarifi
ADIM 1
Kek hamuru için kuru malzemeler bir kaseye elenir.
ADIM 2
Tereyağ ve toz şeker mikser ile çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenip çırpmaya devam edilir. Sıvı yağ, süt, sirke eklenir ve karıştırılır.
ADIM 3
Yavaş yavaş kuru karışım ilave edilir ve mikser ile çırpılır. En son gıda boyasıyla istenilen kırmızı renk elde edilir.
ADIM 4
2 adet kelepçeli kalının tabanı yağlı kağıt ile kaplanır. Kek harcı iki kalıbada eşit miktarda dökülür, üzeri düzeltilir.
ADIM 5
175 derecelik ısıtılmış fırında 25 dk. pişirilir (Bu süre değişebilir 20 dk.’dan sonra kürdan testi yapabilirsiniz, fazla pişirmek iyi bir sonuç vermeyecektir. )
ADIM 6
Kekler fırından alınıp soğutulur ve streç film ile sarılır. Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
ADIM 7
Dinlenen keklerin kenar kısımları bıçak ile kesilir. Bombelik varsa alınır. Kesilen parçalar bir kase içerisinde ufalanır pasta dış süslemesinde kullanılır.
ADIM 8
Kreması için pastacı kreması ve süt bir tencerede devamlı karıştırılarak pişirilir. Üzeri streç film ile kaplanır ve soğutulur.
ADIM 9
Ayrı bir yerde kremşanti yarım su bardağı süt ile çırpılır.
ADIM 10
Pastacı kreması biraz karıştırılır ve yumuşaması sağlanır 1 kaşık kremşanti ilave edilir, öyle yumuşatılır.
ADIM 11
Ve son olarak kremşanti ve pastacı kreması birleştirilir ve mikser ile güzelce çırpılır.
ADIM 12
Kek arasına kremanın yarısını sürülür, üst keki konur ve tüm dışı kalan krema ile kaplanır. Ufalanan kek kırıkları ile tüm pasta süslenir. Biraz dolapta dinlendirilir ve servis edilir."
kaynak: bizim tarifler
siz yılbaşı tarifleri olarak neler düşünüyorsunuz?
"Red Velvet Kek Tarifi
ADIM 1
Kek hamuru için kuru malzemeler bir kaseye elenir.
ADIM 2
Tereyağ ve toz şeker mikser ile çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenip çırpmaya devam edilir. Sıvı yağ, süt, sirke eklenir ve karıştırılır.
ADIM 3
Yavaş yavaş kuru karışım ilave edilir ve mikser ile çırpılır. En son gıda boyasıyla istenilen kırmızı renk elde edilir.
ADIM 4
2 adet kelepçeli kalının tabanı yağlı kağıt ile kaplanır. Kek harcı iki kalıbada eşit miktarda dökülür, üzeri düzeltilir.
ADIM 5
175 derecelik ısıtılmış fırında 25 dk. pişirilir (Bu süre değişebilir 20 dk.’dan sonra kürdan testi yapabilirsiniz, fazla pişirmek iyi bir sonuç vermeyecektir. )
ADIM 6
Kekler fırından alınıp soğutulur ve streç film ile sarılır. Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
ADIM 7
Dinlenen keklerin kenar kısımları bıçak ile kesilir. Bombelik varsa alınır. Kesilen parçalar bir kase içerisinde ufalanır pasta dış süslemesinde kullanılır.
ADIM 8
Kreması için pastacı kreması ve süt bir tencerede devamlı karıştırılarak pişirilir. Üzeri streç film ile kaplanır ve soğutulur.
ADIM 9
Ayrı bir yerde kremşanti yarım su bardağı süt ile çırpılır.
ADIM 10
Pastacı kreması biraz karıştırılır ve yumuşaması sağlanır 1 kaşık kremşanti ilave edilir, öyle yumuşatılır.
ADIM 11
Ve son olarak kremşanti ve pastacı kreması birleştirilir ve mikser ile güzelce çırpılır.
ADIM 12
Kek arasına kremanın yarısını sürülür, üst keki konur ve tüm dışı kalan krema ile kaplanır. Ufalanan kek kırıkları ile tüm pasta süslenir. Biraz dolapta dinlendirilir ve servis edilir."
kaynak: bizim tarifler
siz yılbaşı tarifleri olarak neler düşünüyorsunuz?