Malzemeler
Bir buçuk su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
100 gram antepfıstığı
2 çorba kaşığı kakao
1 yemek kaşığı Puding
2 su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
Süslemek için: Antepfıstığı
Yapılışı
Un ve sıvıyağı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. Antepfıstığını ilave edin ve hafif kızarmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. 1-2 dakika dinlendikten sonra kakaoyu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Diğer taraftan tozşeker ve suyu kaynatın. Hazırladığınız sıcak şerbeti helvaya yavaşça karıştırarak ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa koyun ve kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırın. Sıcakken küçük kalıplara koyun ve servis tabağına ters çevirip çıkarın. Antepfıstığı ile süsledikten sonra, sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Bir buçuk su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
100 gram antepfıstığı
2 çorba kaşığı kakao
1 yemek kaşığı Puding
2 su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
Süslemek için: Antepfıstığı
Yapılışı
Un ve sıvıyağı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. Antepfıstığını ilave edin ve hafif kızarmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. 1-2 dakika dinlendikten sonra kakaoyu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Diğer taraftan tozşeker ve suyu kaynatın. Hazırladığınız sıcak şerbeti helvaya yavaşça karıştırarak ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa koyun ve kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırın. Sıcakken küçük kalıplara koyun ve servis tabağına ters çevirip çıkarın. Antepfıstığı ile süsledikten sonra, sıcak veya ılık olarak servis yapın.