Malzemeler
- Hamuru için:
1 su bardağı su
50 gram tereyağı
1 adet kesmeşeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
3 adet yumurta
İçine:
1 kg temizlenmiş balkabağı
Bir buçuk su bardağı tozşeker
3-4 çorba kaşığı su
125 gram labne peyniri
Üzeri için:
1 paket hazır çikolata sos
Profiterol Yapılışı
1 DİLİMLENMİŞ balkabağını tencereye alın. Tozşeker ve su ekleyip pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca, ocağın altını kısın. Yumuşayıncaya dek pişirin. Püre haline getirin. Üzerine labne peyniri ilave edin ve çatalla ezerek karıştırın. Ezme sırasında kabağın kıvamı fazla sert gelirse, hafif yumuşayana dek balkabağının şerbetinden ekleyin.
2 Profiterol hamuru için su, tereyağı, kesmeşeker ve tuzu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca 1 su bardağı unu hızlıca döküp karıştırın. Ocağın altını kısıp, sürekli karıştırarak 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alıp, ılınana dek karıştırın. 1 adet yumurta ekleyip, mikser yardımıyla karıştırın. Kalan 2 adet yumurtayı da teker teker ekleyip karıştırın. Buzdolabının alt rafında 30 dakika dinlendirin.
3 Hamurdan, tepeleme 1 çay kaşığı alıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamura da aynı işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Isıyı 150 dereceye düşürüp, 15 dakika daha pişirin. Fırını kapatıp, 15 dakika içinde dinlendirin.
4 Soğuk hamurları kopmayacak şekilde enlemesine ikiye bölün. Ortalarına balkabaklı püreyi pay edin. Hazır çikolata sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Profiterollerin üzerine gezdirip servis yapın.