Bu tatlıyı kime ikram ettiysem çok lezzetli olduğunu söyledi. Damla sakızının aromatik kokusuyla portakal peltesinin birleşiminden muhteşem bir tat yarattım. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzeme Listesi
1 lt süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 adet portakal
2 yemek kaşığı damla sakızı macunu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
göz kararı yulaflı bisküvi
(6 Kişilik - 20 dakika)
Hazırlanışı
Adım 1
Yulaflı bisküvileri rondodan geçirin.
Adım 2
Portakalların kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın.
Adım 3
Muhallebiyi hazırlamak için önce pirinç unu, nişasta, şeker ve vanilyayı harmanlayın ve sütü ilave edin.
Adım 4
Çırpıcı ile kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynama noktasına geldiği zaman damla sakızı macununu ekleyin ve 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Adım 5
Mikser ile en düşük devirde 5 dakika çırpın.
Adım 6
Kuplara paylaştırın ve rondodan geçirdiğiniz bisküvileri üzerine serpiştirin.
Adım 7
Küçük bir tencerede portakal suyunu, rendesini, nişastayı ve şekeri ilave edip pelte kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Adım 8
Kuplara pay edin ve oda sıcaklığına gelince nane yapraklarıyla süsleyip buzdolabına kaldırın.
Adım 9
Afiyet Olsun.
Püf Noktası
Arasına bisküvi koymadan da yapabilirsiniz.
alıntı
Malzeme Listesi
1 lt süt
2 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 adet portakal
2 yemek kaşığı damla sakızı macunu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı toz şeker
göz kararı yulaflı bisküvi
(6 Kişilik - 20 dakika)
Hazırlanışı
Adım 1
Yulaflı bisküvileri rondodan geçirin.
Adım 2
Portakalların kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın.
Adım 3
Muhallebiyi hazırlamak için önce pirinç unu, nişasta, şeker ve vanilyayı harmanlayın ve sütü ilave edin.
Adım 4
Çırpıcı ile kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynama noktasına geldiği zaman damla sakızı macununu ekleyin ve 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Adım 5
Mikser ile en düşük devirde 5 dakika çırpın.
Adım 6
Kuplara paylaştırın ve rondodan geçirdiğiniz bisküvileri üzerine serpiştirin.
Adım 7
Küçük bir tencerede portakal suyunu, rendesini, nişastayı ve şekeri ilave edip pelte kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Adım 8
Kuplara pay edin ve oda sıcaklığına gelince nane yapraklarıyla süsleyip buzdolabına kaldırın.
Adım 9
Afiyet Olsun.
Püf Noktası
Arasına bisküvi koymadan da yapabilirsiniz.
alıntı