Keşfet

Piti Kebabı

Linux

Yaşlı Kurt
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
3,707
Tepkime puanı
17
Puanları
0
Konum
istanbul
piti-kebabi-2.jpg

Piti Kebabı Malzemeleri
4 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kg dana kuşbaşı et
3 su bardağı nohut haşlanmış
3 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

Üzeri için Malzemeler
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane
Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi günü haşlayın.
Yufkaları elinizle parçalayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize alın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve etleri ilave ederek kavurun.
Etler yumuşayınca, nohudu ekleyin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. Et suyunu ilave edin ve yaklaşık 20 dakika tekrar pişirin.
Yufka ekmeklerinin üzerine et suyunun hepsini, eti ve nohudu süzerek yedirin. Üzerine etli nohudu koyun.
15-20 dakika daha 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra yoğurt ve maydanozla süsleyin.
Bir tavada tereyağını eritin. İçine nane ve pul biber ekleyerek üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis edin.
piti-kebabi.jpg
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst