herkese merhabalar önümüzdeki yılbaşı için yılbaşı tarifleri bakıyorum. yılbaşı yemekleri benim oldukça heyecanlandığım konu yılbaşına perde pilavı tarifi düşünüyorum. tarifi de sizinle paylaşmak istiyorum
"ADIM 1
Kuşbaşı tavuk eti, Teremyağ ve bademleri 6-7 dakika kavuruyoruz.
ADIM 2
Daha sonra 15 dakika kadar sıcak suda bekletip süzülmüş ve soğuk sudan geçirilmiş pirinçleri ilave ediyoruz. Sıcak su, karabiber, fıstık ve tuzu da ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
ADIM 3
Kare şeklindeki milföy hamurlarını birleştirerek unla açıp Teremyağ ile yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına yerleştiriyoruz.
ADIM 4
Pilavı hamurun üzerine yayıp üzerini kaşığın tersiyle düzeltiyoruz.
ADIM 5
Üstteki hamurun üzerine 1 yumurtanın sarısını sürüyoruz. 150 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika hamur iyice pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz."
kaynak: bizim tarifler
perde pilavına bayılırım ve tercihim olabilir kendisi. sizin yılbaşı menüsü nasıl?
"ADIM 1
Kuşbaşı tavuk eti, Teremyağ ve bademleri 6-7 dakika kavuruyoruz.
ADIM 2
Daha sonra 15 dakika kadar sıcak suda bekletip süzülmüş ve soğuk sudan geçirilmiş pirinçleri ilave ediyoruz. Sıcak su, karabiber, fıstık ve tuzu da ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
ADIM 3
Kare şeklindeki milföy hamurlarını birleştirerek unla açıp Teremyağ ile yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına yerleştiriyoruz.
ADIM 4
Pilavı hamurun üzerine yayıp üzerini kaşığın tersiyle düzeltiyoruz.
ADIM 5
Üstteki hamurun üzerine 1 yumurtanın sarısını sürüyoruz. 150 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika hamur iyice pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz."
kaynak: bizim tarifler
perde pilavına bayılırım ve tercihim olabilir kendisi. sizin yılbaşı menüsü nasıl?