Malzemeler
- 1 Kilogram Un
- 600 Gram Süt
- 50 Gram Zeytinyağı
- 24 Gram Tuz
- 100 Gram Şeker
- 33 Gram Instant Maya
- 150 Gram Patates
- 2 Adet Yumurta sarısı
- 50 Gram Tereyağı
Yapılışı
- Sütle mayayı açın.
- Daha sonra tuz hariç bütün malzemeleri karıştırın. İyice yoğurduktan sonra tuzu ekleyin. Pürüzsüz, elastik bir kıvam alana kadar yoğurun.
- 90 gr bezelere ayırın (mandalina büyüklüğü) ve yaklaşık 20-30 dakika dinlendirin.
- Fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sarısın sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Kaynakça Tarifist