4-6 kişilik
Malzemeler
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı su ( sıcak olacak )
2 küçük patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ ( isteğe bağlı )
4 çay kaşığı tuz ( tepeleme olmasın )
Bir tutam kuru nane
1 yemek kaşığı salça ( domates veya biber )
Yapılışı;
Patatesli bulgur pilavının yapılışı çok kolay ve pratiktir.
Yemek yapmak için kısıtlı zamanınız varsa mutlaka tavsiye ederim.
Patateslerin kabuğunu soyup yıkadıktan sonra son derece küçük küpler halinde doğruyoruz.
Bulguru ayıklayıp bol suda yıkayıp suyunu süzüyoruz.
Normal boyuttaki bir tencereye yağı koyup ısıtıyoruz.
İçerisine patatesleri atıp iyice kavuruyoruz ve tereyağı da ekliyoruz.
Salçayı koyup kavuruyoruz.
Sonrasında bulguru koyup karıştırıyoruz.
Sıcak suyu da koyduktan sonra tuz ve kuru nane ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Soğuk ayranla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler
2 su bardağı bulgur
4 su bardağı su ( sıcak olacak )
2 küçük patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ ( isteğe bağlı )
4 çay kaşığı tuz ( tepeleme olmasın )
Bir tutam kuru nane
1 yemek kaşığı salça ( domates veya biber )
Yapılışı;
Patatesli bulgur pilavının yapılışı çok kolay ve pratiktir.
Yemek yapmak için kısıtlı zamanınız varsa mutlaka tavsiye ederim.
Patateslerin kabuğunu soyup yıkadıktan sonra son derece küçük küpler halinde doğruyoruz.
Bulguru ayıklayıp bol suda yıkayıp suyunu süzüyoruz.
Normal boyuttaki bir tencereye yağı koyup ısıtıyoruz.
İçerisine patatesleri atıp iyice kavuruyoruz ve tereyağı da ekliyoruz.
Salçayı koyup kavuruyoruz.
Sonrasında bulguru koyup karıştırıyoruz.
Sıcak suyu da koyduktan sonra tuz ve kuru nane ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Soğuk ayranla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.