Keşfet

Pancarlı Buruksel Lahanasi

NeseLi

Yeni Üye
Katılım
18 Şub 2021
Mesajlar
140
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
39
Pancarlı Brüksel Lahanası
Fırında zeytinyağlı pancar ve Brüksel lahanası tarifi nasıl yapılır?

30 Dakika

2-4 Kişilik
Malzeme Listesi


4 adet pancar
80 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
10 adet Brüksel lahanası
50 ml su
5 g tuz
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?
  • 1
    Pancarları yıkadıktan sonra alüminyum folyoya sarın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat pişirin.
  • 2
    Bir tavaya zeytinyağını dökün sarımsakları bütün şekilde içine atıp yağa lezzet verin, sonrasında Brüksel lahanalarını ortadan ikiye bölün ve tavada çok fazla öldürmeden iç kısımlarını kızartıp renk verin.
  • 3
    Fırından çıkardığınız pancarları dikkatlice soyun ardından elma dilimi şeklinde doğrayın.
  • 4
    Doğradığınız pancaları tavaya alın, suyunu ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika pişmelerine ve lezzetlerin birbirine geçmesine müsaade edin.
  • 5
    Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra ocaktan alın ve yağı ile soğumaya bırakın.
  • 6
    Son olarak güzel bir servis tabağında servis edin.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri
Üst