NeseLi
Yeni Üye
- Katılım
- 18 Şub 2021
- Mesajlar
- 140
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
Pancarlı Brüksel Lahanası
Fırında zeytinyağlı pancar ve Brüksel lahanası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Malzeme Listesi
4 adet pancar
80 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
10 adet Brüksel lahanası
50 ml su
5 g tuz
3 g karabiber
Nasıl Yapılır?
Fırında zeytinyağlı pancar ve Brüksel lahanası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Malzeme Listesi
4 adet pancar
80 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
10 adet Brüksel lahanası
50 ml su
5 g tuz
3 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1
Pancarları yıkadıktan sonra alüminyum folyoya sarın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat pişirin. - 2
Bir tavaya zeytinyağını dökün sarımsakları bütün şekilde içine atıp yağa lezzet verin, sonrasında Brüksel lahanalarını ortadan ikiye bölün ve tavada çok fazla öldürmeden iç kısımlarını kızartıp renk verin. - 3
Fırından çıkardığınız pancarları dikkatlice soyun ardından elma dilimi şeklinde doğrayın. - 4
Doğradığınız pancaları tavaya alın, suyunu ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika pişmelerine ve lezzetlerin birbirine geçmesine müsaade edin. - 5
Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra ocaktan alın ve yağı ile soğumaya bırakın. - 6
Son olarak güzel bir servis tabağında servis edin.