Ovmaç Çorbası (Kastamonu-Yöresel) Tarifi'nin Malzemeleri
1 su bardağı un
6 su bardağı su
1 küçük kase yoğurt
1 yumurta
3 diş sarımsak (olmazsa olmaz)
Kuru nane
Tuz
Üzerine;
Eritilmiş tereyağı
Ovmaç Çorbası (Kastamonu-Yöresel) Tarifi'nin Yapılışı
Tencereye su koyup ocağa alınır..
Diğer tarafta un geniş bir kaba alınır ve içine bir yumurta kırılır.
Parmaklarımız arasında ovuşturulur.
Harmanlayıp ufalanan pütür pütür bir kıvam elde edilir. (kuskustan daha küçük taneler halinde)
Tenceredeki Ilık suya yavaş yavaş salınır ve devamlı karıştırılır.
Aksi takdirde topak olur.
Kaynaması beklenir.
Tuz ve ezilmiş sarımsak eklenir.
Kıvamı koyu olursa su ile açabilirsiniz.
Kaynayınca altı kısılır.
Çırpılmış yoğurt eklenir.
Bir taşım kaynatıp ocağın altı kapatılır.
Küçük bir tavada tereyağ eritilir.
Kuru nane tereyağında çevrilir ve çorbanın üzerine dökülür. Afiyet olsun.
Alıntı:
ALINTI |