İhtiyacınız olan malzemeler
110 Gr Tereyağ ya da Margarin (Oda sıcaklığında)
2 Büyük Boy Yumurta
1 Su Bardağı Esmer Şeker
Yarım Su Bardağı Beyaz Şeker
1 Çay Kaşığı Karbonat ya da Kabartma tozu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Paket Vanilya
1. 5 Su Bardağı Damla Çikolata
2 Su Bardağı Un
3 Tatlı kaşığı Nescafe
Yarım Su Bardağı Kırılmış Fındık
Yapılışına bakacak olursak
Fırınımızı 190 dereceye ayarlayalım.
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyelim. tereyağı, esmer şeker, beyaz şeker, vanilyayı krema haline gelinceye dek mikserle karıştıralım.
Yumurtaları teker teker ekleyerek her seferinde iyice karışmasını sağlayalım.
Unlu toz karışımımızı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
En son damla çikolata ve fındıklarımızı ekleyip karıştıralım.
Tepsimize fırın kağıdımızı serip üzerine karışımımızdan 1 yemek kaşığı yardımı ile alıp tepsimize koyalım.
9-10 dakika kadar altın rengine dönünceye kadar pişirelim.
Fırından aldıktan sonra 2 dakika tepside bekletip, tel ızgara üzerinde soğutalım.
110 Gr Tereyağ ya da Margarin (Oda sıcaklığında)
2 Büyük Boy Yumurta
1 Su Bardağı Esmer Şeker
Yarım Su Bardağı Beyaz Şeker
1 Çay Kaşığı Karbonat ya da Kabartma tozu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Paket Vanilya
1. 5 Su Bardağı Damla Çikolata
2 Su Bardağı Un
3 Tatlı kaşığı Nescafe
Yarım Su Bardağı Kırılmış Fındık
Yapılışına bakacak olursak
Fırınımızı 190 dereceye ayarlayalım.
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba eleyelim. tereyağı, esmer şeker, beyaz şeker, vanilyayı krema haline gelinceye dek mikserle karıştıralım.
Yumurtaları teker teker ekleyerek her seferinde iyice karışmasını sağlayalım.
Unlu toz karışımımızı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
En son damla çikolata ve fındıklarımızı ekleyip karıştıralım.
Tepsimize fırın kağıdımızı serip üzerine karışımımızdan 1 yemek kaşığı yardımı ile alıp tepsimize koyalım.
9-10 dakika kadar altın rengine dönünceye kadar pişirelim.
Fırından aldıktan sonra 2 dakika tepside bekletip, tel ızgara üzerinde soğutalım.