Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Zeytinyağlı Bakla tarifi.
500 gr taze bakla
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı un
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 limonun suyu
3 su bardağı su
Yapılışı
Derin bir kaba soğuk su doldurun, limon suyunu ilave edin. Baklaları ayıklayıp suyun içinde bekletin. Soğanın bir tanesini tencerenin ortasına koyun, baklaları süzüp soğanın etrafına dızın. Kalan soğanı piyaz doğrayıp baklaların üzerine yayın. Tuzu, yağı, unu, şekeri, suyu ilave edip malzemenin üzerini yağlı kağıtla kapatın. Tencerenin kapağını da kapatıp kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 40 dakika hafif ateşte pişirin. Ocaktan alın ve tencerede soğumaya bırakın. Yoğurt ve sarmısakla servis yapın.
Okumaya devam et...
500 gr taze bakla
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı un
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 limonun suyu
3 su bardağı su
Yapılışı
Derin bir kaba soğuk su doldurun, limon suyunu ilave edin. Baklaları ayıklayıp suyun içinde bekletin. Soğanın bir tanesini tencerenin ortasına koyun, baklaları süzüp soğanın etrafına dızın. Kalan soğanı piyaz doğrayıp baklaların üzerine yayın. Tuzu, yağı, unu, şekeri, suyu ilave edip malzemenin üzerini yağlı kağıtla kapatın. Tencerenin kapağını da kapatıp kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 40 dakika hafif ateşte pişirin. Ocaktan alın ve tencerede soğumaya bırakın. Yoğurt ve sarmısakla servis yapın.
Okumaya devam et...