Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Türkmen Pilavı tarifi.
2 su bardağı pilavlık pirinç (yarım saat önceden soğuk suda ıslatılmış)
1 su bardağı haşlanmış nohut
400 gr. kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 adet havuç (bezelye büyüklüğünde doğranmış)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 adet patates
3 su bardağı kaynar su
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşıgı salça
Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı
Yağı pilav tenceresine koyun. Eti ilave edip suyunu çekinceye kadar soteleyin. Süzülmüş pirinci, havucu ve soğanı da katıp 10 dakika kısık ateşte kavurun. Salçayla baharatı ekleyip bir-iki dakika daha kavurun. Kalan malzemeyi ekleyip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dakika, sonra ateşi iyice kısıp 15 dakika daha pişirin. Demlendikten sonra servis yapın.
Okumaya devam et...
2 su bardağı pilavlık pirinç (yarım saat önceden soğuk suda ıslatılmış)
1 su bardağı haşlanmış nohut
400 gr. kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 adet havuç (bezelye büyüklüğünde doğranmış)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 adet patates
3 su bardağı kaynar su
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşıgı salça
Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı
Yağı pilav tenceresine koyun. Eti ilave edip suyunu çekinceye kadar soteleyin. Süzülmüş pirinci, havucu ve soğanı da katıp 10 dakika kısık ateşte kavurun. Salçayla baharatı ekleyip bir-iki dakika daha kavurun. Kalan malzemeyi ekleyip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 15 dakika, sonra ateşi iyice kısıp 15 dakika daha pişirin. Demlendikten sonra servis yapın.
Okumaya devam et...