Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Tepsi Tatlısı tarifi.
1 paket margarin
2 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Şurup malzemesi
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine
1 su bardağı Antep fıstığı (çekilmiş)
Yapılışı
Şurup için, suyu ve toz şekeri kaynatıp ateşten alın. Limon suyunu ilave ederek soğumaya bırakın. Yağı tavaya koyun, eriyince sütü ilave edip karıştırın. Kaynayınca ateşten alın. Unu ilave edin, iyice karıştırıp macun haline getirin. Yumurtayı ekleyip karıştırdıktan sonra 30 santim çapında bir tepsiye yayın. Üzerini düzeltip ortadan ikiye kesin, tekrar tersten keserek 8 eşit parçaya ayırın. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine dökerek soğutun. Fıstıkla süsleyerek servis yapın.
Okumaya devam et...
1 paket margarin
2 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Şurup malzemesi
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine
1 su bardağı Antep fıstığı (çekilmiş)
Yapılışı
Şurup için, suyu ve toz şekeri kaynatıp ateşten alın. Limon suyunu ilave ederek soğumaya bırakın. Yağı tavaya koyun, eriyince sütü ilave edip karıştırın. Kaynayınca ateşten alın. Unu ilave edin, iyice karıştırıp macun haline getirin. Yumurtayı ekleyip karıştırdıktan sonra 30 santim çapında bir tepsiye yayın. Üzerini düzeltip ortadan ikiye kesin, tekrar tersten keserek 8 eşit parçaya ayırın. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine dökerek soğutun. Fıstıkla süsleyerek servis yapın.
Okumaya devam et...