Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Tavuklu Şehriye Çorbası tarifi.
1 adet tavuk budu
1 su bardağı tel şehriye
1 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
7 su bardağı su
2 çorba kayıp sıvı yağ
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Tavuğu yıkayıp bir tencerede üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın. Tavuk eti yumuşayana kadar pişirin. Derisini ayırıp tavuk etini küçük küçük doğrayın veya didikleyin. 2 kaşık sıvı yağı tencereye koyun, şehriyeyi ilave edip kavurun. Salçayı da ekleyip tavuk suyunu 7 bardağa tamamlayarak tencereye koyun. Tuzu, karabiberi, tavuk etini katarak karıştırın. Kaynamaya başlayınca 15 dakika pişirin. Limonu ilave edip sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...
1 adet tavuk budu
1 su bardağı tel şehriye
1 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
7 su bardağı su
2 çorba kayıp sıvı yağ
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Tavuğu yıkayıp bir tencerede üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın. Tavuk eti yumuşayana kadar pişirin. Derisini ayırıp tavuk etini küçük küçük doğrayın veya didikleyin. 2 kaşık sıvı yağı tencereye koyun, şehriyeyi ilave edip kavurun. Salçayı da ekleyip tavuk suyunu 7 bardağa tamamlayarak tencereye koyun. Tuzu, karabiberi, tavuk etini katarak karıştırın. Kaynamaya başlayınca 15 dakika pişirin. Limonu ilave edip sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...