Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Simit tarifi.
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket toz maya
1 su bardağı susam
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı soğuk su
Aldığı kadar un
Yapılışı
Bir çay bardağı soğuk suyu pekmeze katıp karıştırın, geniş bir kaba koyun. Mayayı hamur kabına bırakın, şeker katın, 2 kaşık ılık suyla ezin. Üzerini unla kapatıp 15 dakika bekletin. Suyu katın, karıştırın, tuzu ve sıvı yağı da ekleyin. Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika mayalandırın. Hamuru tekrar yoğurup 10 eşit parçaya ayırın, beze yapın. Bezeleri tezgâhın üzerinde oklava gibi 30 santim rulo yapın, ip gibi bükü,n tam ortasından katlayın, tekrar bükün, uçlarını birbirine yapıştırıp simit şeklini verin. Önce pekmeze batırın, süzün. Sonra susama batırın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin, 30 dakika bekletin. 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Okumaya devam et...
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket toz maya
1 su bardağı susam
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı soğuk su
Aldığı kadar un
Yapılışı
Bir çay bardağı soğuk suyu pekmeze katıp karıştırın, geniş bir kaba koyun. Mayayı hamur kabına bırakın, şeker katın, 2 kaşık ılık suyla ezin. Üzerini unla kapatıp 15 dakika bekletin. Suyu katın, karıştırın, tuzu ve sıvı yağı da ekleyin. Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika mayalandırın. Hamuru tekrar yoğurup 10 eşit parçaya ayırın, beze yapın. Bezeleri tezgâhın üzerinde oklava gibi 30 santim rulo yapın, ip gibi bükü,n tam ortasından katlayın, tekrar bükün, uçlarını birbirine yapıştırıp simit şeklini verin. Önce pekmeze batırın, süzün. Sonra susama batırın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin, 30 dakika bekletin. 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Okumaya devam et...