Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
6 adet patlıcan
8 adet domates (rendelenmiş)
8 adet sivri biber (4 tanesi ince kıyılmış, 4 tanesi de ikiye kesilmiş)
2 diş sarmısak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı kaynar su
Kızartma yağı
Yapılışı
Patlıcanlar alaca soyup kuşbaşı doğrayın. Derin bir kaba soğuk su ve tuz koyun. Patlıcanları 30 dakika o suyun içinde bekleterek süzün. Kızartıp yağını iyice alın, bir borcama dizin. Zeytinyağını tencereye koyun, salçayı katıp kavurun. Domatesi ekleyip kavurmayı sürdürün. 1 diş sarmısağı ilave edin. Tuzu, kaynar suyu da katıp 30 dakika pişirerek patlıcanların üzerine yayın. Yoğurdu çırpın, 1 diş sarmısağı da katıp patlıcanların üzerine yayın. Kızartılmış biberleri de üzerine dizerek servis yapın.
Okumaya devam et...