Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Puf Börek tarifi.
Hamur malzemesi
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi
400 gr kıyma
2 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartma yağı
Yapılışı
Bir tavaya yağı koyun. Yarımay şeklinde doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip taneleninceye kadar kavurmayı sürdürün. Dilediğiniz ölçüde baharat ilave edin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. 8 eşit parçaya ayırın. Bir kenarda bekletin. Suyu bir hamur yoğurma kabına koyun. Tuzu ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. Aldığı kadar un ekleyerek sert bir hamur yapın. 30 dakika bekletin. Tekrar yoğurarak 8 eşit bezeye ayırın. Bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına kıymalı harçtan yayarak diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını parmağınızla bastırın. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın. Bir tavaya bolca kızartma yağı koyup kızdırın. Böreklerin her iki tarafını da nar gibi kızartıp sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...
Hamur malzemesi
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi
400 gr kıyma
2 adet kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartma yağı
Yapılışı
Bir tavaya yağı koyun. Yarımay şeklinde doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip taneleninceye kadar kavurmayı sürdürün. Dilediğiniz ölçüde baharat ilave edin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. 8 eşit parçaya ayırın. Bir kenarda bekletin. Suyu bir hamur yoğurma kabına koyun. Tuzu ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. Aldığı kadar un ekleyerek sert bir hamur yapın. 30 dakika bekletin. Tekrar yoğurarak 8 eşit bezeye ayırın. Bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına kıymalı harçtan yayarak diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını parmağınızla bastırın. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın. Bir tavaya bolca kızartma yağı koyup kızdırın. Böreklerin her iki tarafını da nar gibi kızartıp sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...