Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Piliçli Bamya tarifi.
500 gr taze bamya (ayıklanmış)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
4 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
1 adet kemiksiz tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı sirke
3 su bardağı kaynar su
Yapılışı
Limon suyunu ve sirkeyi bir kaba koyup üzerine soğuk su doldurun, ayıklanmış bamyaları içine atıp 30 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak süzün. Yağı tencereye koyun, soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Piliç etini de katıp kavurun. Bamyayı, domatesi, tuzu, 3 bardak suyu koyup kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısın. 40 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...
500 gr taze bamya (ayıklanmış)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
4 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
1 adet kemiksiz tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı sirke
3 su bardağı kaynar su
Yapılışı
Limon suyunu ve sirkeyi bir kaba koyup üzerine soğuk su doldurun, ayıklanmış bamyaları içine atıp 30 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak süzün. Yağı tencereye koyun, soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Piliç etini de katıp kavurun. Bamyayı, domatesi, tuzu, 3 bardak suyu koyup kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısın. 40 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...