Keşfet

Nazım Ustadan Piliçli Bamya Tarifi

Periah

Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2021
Mesajlar
4,016
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Nazım Ustadan Piliçli Bamya tarifi.

159-tavuklu-bamya.png


500 gr taze bamya (ayıklanmış)
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
4 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
1 adet kemiksiz tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı sirke
3 su bardağı kaynar su

Yapılışı

Limon suyunu ve sirkeyi bir kaba koyup üzerine soğuk su doldurun, ayıklanmış bamyaları içine atıp 30 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak süzün. Yağı tencereye koyun, soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. Piliç etini de katıp kavurun. Bamyayı, domatesi, tuzu, 3 bardak suyu koyup kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısın. 40 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Okumaya devam et...
 
Tarif için teşekkürler.
 
Çok teşekkürler.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst