Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Patatesli Mantı tarifi
4 adet orta boy patates
3 adet yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet dereotu
Aldığı kadar un
Sos malzemesi
4 adet olgun domates • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su • 2 su bardağı yoğurt
Yapılışı
Patatesleri haşlayın, soyun ve rendeleyin. Yumurtayı, tuzu, dereotunu, kaşarı, unu karıştırarak kulak memesi sertliğinde bir hamur yapın, 20 dakika dinlendirin. 4 bardak suyu bir tencereye koyun, kaynatın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın, kalem gibi rulo yapın. 2 santim uzunluğunda kesin ve kaynayan suya atın. 4 dakika kaynatıp sudan alın. Hamurun geri kalanını aynı şekilde haşlayarak beklemeye alın. Domatesleri soyun, ince kıyın. 2 kaşık yağda soteleyin. 1 bardak suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edip beş dakika kaynatın. Yoğurdu çırpın, servis tabaklarına pay edin. Mantıyı yoğurdun üzerine dizin, domates sosunu üzerine gezdirerek servis yapın.
Okumaya devam et...
4 adet orta boy patates
3 adet yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet dereotu
Aldığı kadar un
Sos malzemesi
4 adet olgun domates • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su • 2 su bardağı yoğurt
Yapılışı
Patatesleri haşlayın, soyun ve rendeleyin. Yumurtayı, tuzu, dereotunu, kaşarı, unu karıştırarak kulak memesi sertliğinde bir hamur yapın, 20 dakika dinlendirin. 4 bardak suyu bir tencereye koyun, kaynatın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın, kalem gibi rulo yapın. 2 santim uzunluğunda kesin ve kaynayan suya atın. 4 dakika kaynatıp sudan alın. Hamurun geri kalanını aynı şekilde haşlayarak beklemeye alın. Domatesleri soyun, ince kıyın. 2 kaşık yağda soteleyin. 1 bardak suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edip beş dakika kaynatın. Yoğurdu çırpın, servis tabaklarına pay edin. Mantıyı yoğurdun üzerine dizin, domates sosunu üzerine gezdirerek servis yapın.
Okumaya devam et...