Keşfet

Nazım Ustadan Patatesli Mantı tarifi

Periah

Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2021
Mesajlar
4,016
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Nazım Ustadan Patatesli Mantı tarifi

240--Patatesli-Mant%C4%B1-Tarifi--Naz%C4%B1m-Usta.png


4 adet orta boy patates
3 adet yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet dereotu
Aldığı kadar un

Sos malzemesi

4 adet olgun domates • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su • 2 su bardağı yoğurt

Yapılışı

Patatesleri haşlayın, soyun ve rendeleyin. Yumurtayı, tuzu, dereotunu, kaşarı, unu karıştırarak kulak memesi sertliğinde bir hamur yapın, 20 dakika dinlendirin. 4 bardak suyu bir tencereye koyun, kaynatın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın, kalem gibi rulo yapın. 2 santim uzunluğunda kesin ve kaynayan suya atın. 4 dakika kaynatıp sudan alın. Hamurun geri kalanını aynı şekilde haşlayarak beklemeye alın. Domatesleri soyun, ince kıyın. 2 kaşık yağda soteleyin. 1 bardak suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edip beş dakika kaynatın. Yoğurdu çırpın, servis tabaklarına pay edin. Mantıyı yoğurdun üzerine dizin, domates sosunu üzerine gezdirerek servis yapın.

Okumaya devam et...
 
Tarif için teşekkürler.
 
Çok teşekkürler.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst