Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Papaz Yahnisi tarifi.
800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
6 diş sarmısak
40 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı sirke
4 dal biberiye yaprağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
6 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Yağı tavaya bırakın, etleri ilave edip 15 dakika soteleyin, suyunu çektirin. Soğanı ve sarmısağı katın, 10 dakika daha soteleyin. Sirkeyi ve suyu ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Not Arpacık soğan yoksa 4 adet kuru soğanı kuşbaşı doğrayarak ilave edebilirsiniz.
Okumaya devam et...
800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
6 diş sarmısak
40 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı sirke
4 dal biberiye yaprağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
6 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Yağı tavaya bırakın, etleri ilave edip 15 dakika soteleyin, suyunu çektirin. Soğanı ve sarmısağı katın, 10 dakika daha soteleyin. Sirkeyi ve suyu ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Not Arpacık soğan yoksa 4 adet kuru soğanı kuşbaşı doğrayarak ilave edebilirsiniz.
Okumaya devam et...