Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Paçanga Böreği tarifi.
2 adet hazır yufka
300 gr pastırma
2 adet çarliston biber (çekirdeği çıkartılmış)
1/2 demet maydanoz
2 su bardağı taze kaşar rendesi
1 yumurta akı
Kızartma yağı
Yapılışı
Yufkaları üst üste koyun, önce ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye kesin. Pastırmayı, maydanozu ve biberi incecik kıyın. Kaşarı da ilave ederek iyice karıştırın. Harcı 8 eşit parçaya ayırın. Yufkanın ilkini geniş tarafı size bakacak biçimde tezgâha serin. Geniş taraflara harcı yayın, sağdan soldan kapatın. Katlayarak uca doğru geniş bir rulo yapın. Çırpılmış yumurta akını uç taraflara iyice sürüp yapıştırın. Geniş bir tavaya yağı koyun, ısınınca yakmadan kızartın. Sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...
2 adet hazır yufka
300 gr pastırma
2 adet çarliston biber (çekirdeği çıkartılmış)
1/2 demet maydanoz
2 su bardağı taze kaşar rendesi
1 yumurta akı
Kızartma yağı
Yapılışı
Yufkaları üst üste koyun, önce ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye kesin. Pastırmayı, maydanozu ve biberi incecik kıyın. Kaşarı da ilave ederek iyice karıştırın. Harcı 8 eşit parçaya ayırın. Yufkanın ilkini geniş tarafı size bakacak biçimde tezgâha serin. Geniş taraflara harcı yayın, sağdan soldan kapatın. Katlayarak uca doğru geniş bir rulo yapın. Çırpılmış yumurta akını uç taraflara iyice sürüp yapıştırın. Geniş bir tavaya yağı koyun, ısınınca yakmadan kızartın. Sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...