Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Özbek Pilavı tarifi.
3 su bardağı pilavlık pirinç (yarım saat önceden soğuk suda ıslatılmış)
600 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış, yıkanmış)
1 çorba kaşığı salça
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 çay bardağı badem (kabukları soyulmuş)
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
6 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tepeleme çorba kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı sıcak et suyu veya kaynar su
Tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı
Sıvı yağı pilav tenceresine koyun, eti ilave edin. Suyunu çekinceye kadar soteleyin. Soğanı katarak 3 dakika,çevirin. Pirinç, badem ve fıstığı da ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kavurun. Salçayı ve tereyağını da katın, 1-2 dakika daha pişirin. Baharat, tuz, et ve suyu ilave edip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta hararetli ateşte 15 dakika, 15 dakika da kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...
3 su bardağı pilavlık pirinç (yarım saat önceden soğuk suda ıslatılmış)
600 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış, yıkanmış)
1 çorba kaşığı salça
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 çay bardağı badem (kabukları soyulmuş)
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
6 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tepeleme çorba kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı sıcak et suyu veya kaynar su
Tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı
Sıvı yağı pilav tenceresine koyun, eti ilave edin. Suyunu çekinceye kadar soteleyin. Soğanı katarak 3 dakika,çevirin. Pirinç, badem ve fıstığı da ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kavurun. Salçayı ve tereyağını da katın, 1-2 dakika daha pişirin. Baharat, tuz, et ve suyu ilave edip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta hararetli ateşte 15 dakika, 15 dakika da kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...