Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Orman Kebabı tarifi.
800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
30 adet arpacık soğan (soyulmuş)
4 adet orta boy patates
4 adet havuç (küp küp doğranmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
2 su bardağı kaynar su
Tuz ve karabiber
1 çorba kaşığı kekik
Yapılışı
Yağı tencereye koyun, etleri ilave edip karıştırın. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Havuçla soğanı da ilave edip 10 dakika hafif ateşte soteleyin. Her patatesi 4 eşit parçaya bölüp tencereye ekleyin. Tuzu, karabiberi ve suyu da ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ateşin hararetini yarıya indirin. 30 dakika pişirin. Bezelyeyi katıp 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Kekiği de ilave edip servis yapın.
Okumaya devam et...
800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
30 adet arpacık soğan (soyulmuş)
4 adet orta boy patates
4 adet havuç (küp küp doğranmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
2 su bardağı kaynar su
Tuz ve karabiber
1 çorba kaşığı kekik
Yapılışı
Yağı tencereye koyun, etleri ilave edip karıştırın. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Havuçla soğanı da ilave edip 10 dakika hafif ateşte soteleyin. Her patatesi 4 eşit parçaya bölüp tencereye ekleyin. Tuzu, karabiberi ve suyu da ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ateşin hararetini yarıya indirin. 30 dakika pişirin. Bezelyeyi katıp 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Kekiği de ilave edip servis yapın.
Okumaya devam et...