Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Örgülü Börek tarifi.
Hamur malzemesi
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Eritilmiş margarin (yufkaları yağlamak için)
İç malzemesi
1 kg ıspanak (haşlanmış, suyu sıkılmış)
4 adet patates (haşlanmış, püre haline getirilmiş)
2 su bardağı lor peyniri
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı çörek otu
Yapılışı
Suyu hamur yoğurma kabına koyun. Tuzu ve yağı katarak karıştırın. Aldığı kadar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun. 3 parçaya ayırın. Tezgâha un serperek 60 santim çapında yufkalar açın, her birini eritilmiş margarinle yağlayın. İlk yufkayı size bakan tarafından ve karşı taraftan 10 santim içeriye doğru katlayın. Böylece dikdörtgen bir yufka elde etmiş olacaksınız. Ispanağı yufkanın bir kenarına boydan boya döşeyin, yuvarlayarak rulo yapın. Patates püresine 2 yumurtanın akını koyarak karıştırın. Aynı biçimde diğer yufkayla patatesli bir rulo hazırlayın. Son yufkaya lor peyniri koyarak rulo halinde kapatın. Üç ruloyu yan yana getirin. Tepelerinden tutturun, dikkatlice birbirinin içinden geçirerek örün. Alt uçlarını da tutturun. Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Okumaya devam et...
Hamur malzemesi
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Eritilmiş margarin (yufkaları yağlamak için)
İç malzemesi
1 kg ıspanak (haşlanmış, suyu sıkılmış)
4 adet patates (haşlanmış, püre haline getirilmiş)
2 su bardağı lor peyniri
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı çörek otu
Yapılışı
Suyu hamur yoğurma kabına koyun. Tuzu ve yağı katarak karıştırın. Aldığı kadar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun. 3 parçaya ayırın. Tezgâha un serperek 60 santim çapında yufkalar açın, her birini eritilmiş margarinle yağlayın. İlk yufkayı size bakan tarafından ve karşı taraftan 10 santim içeriye doğru katlayın. Böylece dikdörtgen bir yufka elde etmiş olacaksınız. Ispanağı yufkanın bir kenarına boydan boya döşeyin, yuvarlayarak rulo yapın. Patates püresine 2 yumurtanın akını koyarak karıştırın. Aynı biçimde diğer yufkayla patatesli bir rulo hazırlayın. Son yufkaya lor peyniri koyarak rulo halinde kapatın. Üç ruloyu yan yana getirin. Tepelerinden tutturun, dikkatlice birbirinin içinden geçirerek örün. Alt uçlarını da tutturun. Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Okumaya devam et...