Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Nohutlu Brüksel Lahanası tarifi.
500 gr Brüksel lahanası
2 adet kuru soğan
150 gr kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 demet dereotu
2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı kaynar su
Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı
Yağı tencereye koyun. Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edip taneleşinceye kadar karıştırın. Sırasıyla Brüksel lahanasını, nohut ve pirinci malzemenin üzerine koyun. Soyulmuş ve ince kıyılmış domatesleri, tuzu, karabiberi, naneyi, kimyonu ve suyu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynatın. Sonra ateşi kısıp 30 dakika pişirin. ince kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın.
Okumaya devam et...
500 gr Brüksel lahanası
2 adet kuru soğan
150 gr kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 demet dereotu
2 adet domates
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
4 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı kaynar su
Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı
Yağı tencereye koyun. Soğanları yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edip taneleşinceye kadar karıştırın. Sırasıyla Brüksel lahanasını, nohut ve pirinci malzemenin üzerine koyun. Soyulmuş ve ince kıyılmış domatesleri, tuzu, karabiberi, naneyi, kimyonu ve suyu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynatın. Sonra ateşi kısıp 30 dakika pişirin. ince kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın.
Okumaya devam et...