Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Meyhane Pilavı tarifi.
3 su bardağı pilavlık bulgur (yıkanmış)
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
4 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
4 adet sivri biber (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
6 su bardağı su (et suyu veya et bulyon)
Yapılışı
Yağı pilav tenceresine koyun. Soğan ve sarmısağı ilave edip soteleyin. Bulgur ve su hariç bütün malzemeyi katıp 5.dakika kavurun. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın, malzemeler iyice özleşsin. Bulguru katıp karıştırın, ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika çok kısık ateşte pişirin. Demlendikten sonra sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...
3 su bardağı pilavlık bulgur (yıkanmış)
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
4 adet olgun domates (soyulup yemeklik doğranmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
4 adet sivri biber (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
6 su bardağı su (et suyu veya et bulyon)
Yapılışı
Yağı pilav tenceresine koyun. Soğan ve sarmısağı ilave edip soteleyin. Bulgur ve su hariç bütün malzemeyi katıp 5.dakika kavurun. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın, malzemeler iyice özleşsin. Bulguru katıp karıştırın, ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika çok kısık ateşte pişirin. Demlendikten sonra sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...