Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Mantarlı Biftek tarifi.
4 adet 150 gramlık biftek
600 gr kültür mantarı (haşlanmış)
2 diş sarmısak
1 su bardağı kaşar rendesi
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet domates
4 adet biber
Yapılışı
Etleri iyice döverek inceltin, una bulayıp teflon tavada iki tarafını da kızartarak bir tepsiye yan yana dizin. Yağı tavaya koyun, doğranmış mantarları ve sarmısağı da ilave ettikten sonra soteleyin. Mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Tuzu, karabiberi de ilave edip iyice karıştırın. Ocaktan alın, mantarlı karışımı bifteklerin üzerine pay edin. Kaşar rendesini üzerine serpin. Domatesleri ortadan ikiye bölerek tepsinin boşluklarına dizin, biberleri de ekleyip 180 derece fırına verin. Domatesle biberler kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...
4 adet 150 gramlık biftek
600 gr kültür mantarı (haşlanmış)
2 diş sarmısak
1 su bardağı kaşar rendesi
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet domates
4 adet biber
Yapılışı
Etleri iyice döverek inceltin, una bulayıp teflon tavada iki tarafını da kızartarak bir tepsiye yan yana dizin. Yağı tavaya koyun, doğranmış mantarları ve sarmısağı da ilave ettikten sonra soteleyin. Mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Tuzu, karabiberi de ilave edip iyice karıştırın. Ocaktan alın, mantarlı karışımı bifteklerin üzerine pay edin. Kaşar rendesini üzerine serpin. Domatesleri ortadan ikiye bölerek tepsinin boşluklarına dizin, biberleri de ekleyip 180 derece fırına verin. Domatesle biberler kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.
Okumaya devam et...