Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Kuzu Haşlama tarifi.
6 parça 150 gr haşlanmalık kuzu eti
40 adet arpacık soğan
3 adet orta boy patates
2 adet defne yaprağı
3 adet kereviz
1 kaşık tuz
(Et yağlıysa yağ kullanmayın)
Yapılışı
Kuzu etlerini yıkayıp bir tencereye alın, üzerini 4 parmak geçecek kadar su doldurup ateşe koyun. 40 dakika kaynatın, köpüğünü alın. Etler iyice haşlansın. Başka bir kabın içine soğuk su doldurun. Patatesleri ve kerevizleri soyun, uzunlamasına 4 eşit parçaya kesin. Havuçlarıda soyup ince verev doğrayın. Soyulmuş arpacık soğanlarla birlikte hepsini soğuk suya koyun. İyice yıkayıp süzün ve etin üzerine ilave edin. Tuzu da ekleyin. Üzerini 2 parmak aşacak kadar su olmalı. Kerevizin yapraklarından da koyup ateşe alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 40 dakika pişirin. Servis tabaklarına birer parça et, üzerine sebzelerden ve yemeğin suyundan pay ederek servis yapın.
Okumaya devam et...
6 parça 150 gr haşlanmalık kuzu eti
40 adet arpacık soğan
3 adet orta boy patates
2 adet defne yaprağı
3 adet kereviz
1 kaşık tuz
(Et yağlıysa yağ kullanmayın)
Yapılışı
Kuzu etlerini yıkayıp bir tencereye alın, üzerini 4 parmak geçecek kadar su doldurup ateşe koyun. 40 dakika kaynatın, köpüğünü alın. Etler iyice haşlansın. Başka bir kabın içine soğuk su doldurun. Patatesleri ve kerevizleri soyun, uzunlamasına 4 eşit parçaya kesin. Havuçlarıda soyup ince verev doğrayın. Soyulmuş arpacık soğanlarla birlikte hepsini soğuk suya koyun. İyice yıkayıp süzün ve etin üzerine ilave edin. Tuzu da ekleyin. Üzerini 2 parmak aşacak kadar su olmalı. Kerevizin yapraklarından da koyup ateşe alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 40 dakika pişirin. Servis tabaklarına birer parça et, üzerine sebzelerden ve yemeğin suyundan pay ederek servis yapın.
Okumaya devam et...