Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Kuzu Güveç tarifi.
6 parça kuzu eti (125 gramlık parçalara ayrılmış)
3 su bardağı pirinç (iyice yıkanıp süzülmüş)
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz ve karabiber
4,5 su bardağı kaynar su
Yapılışı
Etleri tencereye koyun, üzerine 2 kaşık yağ ilave edip kavurun. Soğanı da ekleyip iyice soteleyin. Üzerini dört parmak aşacak kadar su koyup kaynayınca köpüğünü alın. Yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün, bir kenara ayırın. Kalan yağı başka tencereye koyun, pirinci ilave edip kısık ateşte 10 dakika kavurun. Etleri de katıp karıştırın. 4,5 bardak su (veya et suyu) kaynatıp tencereye ilave edin. Tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştınn. Hadi ateşte 15 dakika pişirin. Ocağı iyice kısıp 15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp dinlendirin, karıştırarak servis yapın.
Okumaya devam et...
6 parça kuzu eti (125 gramlık parçalara ayrılmış)
3 su bardağı pirinç (iyice yıkanıp süzülmüş)
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
6 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz ve karabiber
4,5 su bardağı kaynar su
Yapılışı
Etleri tencereye koyun, üzerine 2 kaşık yağ ilave edip kavurun. Soğanı da ekleyip iyice soteleyin. Üzerini dört parmak aşacak kadar su koyup kaynayınca köpüğünü alın. Yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün, bir kenara ayırın. Kalan yağı başka tencereye koyun, pirinci ilave edip kısık ateşte 10 dakika kavurun. Etleri de katıp karıştırın. 4,5 bardak su (veya et suyu) kaynatıp tencereye ilave edin. Tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştınn. Hadi ateşte 15 dakika pişirin. Ocağı iyice kısıp 15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp dinlendirin, karıştırarak servis yapın.
Okumaya devam et...