Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan Kuşgözü tarifi.
Hamur malzemesi
4/5 paket (200 gr) margarin (oda ısısında yumuşatılmış)
1 su bardağı süt
1 Paket vanilya
1 su bardağı çeviz içi (çekilmiş)
Aldığı kadar un
Şerbet malzemesi
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı
3 bardak suyu tencereye koyup şekeri ilave ederek 8 dakika kaynatın. Limon suyunu da katarak 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Margarini, sütü, vanilyayı, ceviz içini geniş bir kaba koyup iyice karıştırın, aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin. Sonra hamurdan, cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti gezdirip soğuyunca servis yapın.
Okumaya devam et...
Hamur malzemesi
4/5 paket (200 gr) margarin (oda ısısında yumuşatılmış)
1 su bardağı süt
1 Paket vanilya
1 su bardağı çeviz içi (çekilmiş)
Aldığı kadar un
Şerbet malzemesi
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı
3 bardak suyu tencereye koyup şekeri ilave ederek 8 dakika kaynatın. Limon suyunu da katarak 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Margarini, sütü, vanilyayı, ceviz içini geniş bir kaba koyup iyice karıştırın, aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin. Sonra hamurdan, cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti gezdirip soğuyunca servis yapın.
Okumaya devam et...