Keşfet

Nazım Ustadan Kuşgözü Tarifi

Periah

Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2021
Mesajlar
4,016
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Nazım Ustadan Kuşgözü tarifi.

305-kus-gozu-tatlisi-nazim-ustadan-tarif.png


Hamur malzemesi
4/5 paket (200 gr) margarin (oda ısısında yumuşatılmış)
1 su bardağı süt
1 Paket vanilya
1 su bardağı çeviz içi (çekilmiş)
Aldığı kadar un

Şerbet malzemesi
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı
3 bardak suyu tencereye koyup şekeri ilave ederek 8 dakika kaynatın. Limon suyunu da katarak 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Margarini, sütü, vanilyayı, ceviz içini geniş bir kaba koyup iyice karıştırın, aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika dinlendirin. Sonra hamurdan, cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti gezdirip soğuyunca servis yapın.

Okumaya devam et...
 
Tarif için teşekkürler.
 
Çok teşekkürler.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst