Periah
Yeni Üye
- Katılım
- 13 Eki 2021
- Mesajlar
- 4,016
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Nazım Ustadan İrmik Helvası tarifi.
1 paket irmik
3,5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı süt
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 eritilmiş tereyağı
Yapılışı
Sütü bir taşım kaynatıp içine şekeri ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp bir kenarda bekletin. 2 kaşık sıvıyağı ayırın. Kalan yağları yayvan bir tencereye koyarak ısıtın. İrmiği katın. Kısık ateşte altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 30 dakika kavurun.
Kalan 2 kaşık yağı ayrı bir tavaya koyun. Fıstığı ekleyerek rengi dönene kadar kavurun. İrmiğe ilave edin. Elinizi yakmamaya dikkat ederek sütlü karışımı azar azar irmiğe ekleyip karıştırın. Ateşi kısarak 10 dakika pişirin. Ateşi bu kez iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın, demlenmeye bırakın. 10 dakika sonra kalan şekeri ilave edin. Karıştırarak servis yapın. Dilerseniz üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz.
Okumaya devam et...
1 paket irmik
3,5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı süt
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 eritilmiş tereyağı
Yapılışı
Sütü bir taşım kaynatıp içine şekeri ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp bir kenarda bekletin. 2 kaşık sıvıyağı ayırın. Kalan yağları yayvan bir tencereye koyarak ısıtın. İrmiği katın. Kısık ateşte altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 30 dakika kavurun.
Kalan 2 kaşık yağı ayrı bir tavaya koyun. Fıstığı ekleyerek rengi dönene kadar kavurun. İrmiğe ilave edin. Elinizi yakmamaya dikkat ederek sütlü karışımı azar azar irmiğe ekleyip karıştırın. Ateşi kısarak 10 dakika pişirin. Ateşi bu kez iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın, demlenmeye bırakın. 10 dakika sonra kalan şekeri ilave edin. Karıştırarak servis yapın. Dilerseniz üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz.
Okumaya devam et...