Keşfet

Nazım Ustadan İrmik Helvası Tarifi

Periah

Yeni Üye
Katılım
13 Eki 2021
Mesajlar
4,016
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Nazım Ustadan İrmik Helvası tarifi.

306-irmik-helvasi.png


1 paket irmik
3,5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı süt
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 eritilmiş tereyağı

Yapılışı

Sütü bir taşım kaynatıp içine şekeri ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp bir kenarda bekletin. 2 kaşık sıvıyağı ayırın. Kalan yağları yayvan bir tencereye koyarak ısıtın. İrmiği katın. Kısık ateşte altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 30 dakika kavurun.
Kalan 2 kaşık yağı ayrı bir tavaya koyun. Fıstığı ekleyerek rengi dönene kadar kavurun. İrmiğe ilave edin. Elinizi yakmamaya dikkat ederek sütlü karışımı azar azar irmiğe ekleyip karıştırın. Ateşi kısarak 10 dakika pişirin. Ateşi bu kez iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın, demlenmeye bırakın. 10 dakika sonra kalan şekeri ilave edin. Karıştırarak servis yapın. Dilerseniz üzerini tarçınla süsleyebilirsiniz.

Okumaya devam et...
 
Tarif için teşekkürler.
 
Çok teşekkürler.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst